Omistaminen on so last season

Kaupunkifillarilla työpalaveriin, kyyti juhliin Uberilta ja reissuun asunto Airbnb:stä. Palvelut ovat osa arkeamme, mutta miksi puhelimet ja tietokoneet halutaan yhä omistaa, kun nekin voisi ostaa palveluna?

Yksi ajan megatrendeistä on omistuksen merkityksen väheneminen. Ihmiset luopuvat KonMari-hengessä turhasta tavarasta ja liisaavat autoja. Yritykset taas vuokraavat toimitiloja ja henkilöstöpalveluita. Silti tietokoneet ja mobiililaitteet halutaan vielä omaksi, vaikka niidenkin ostaminen palveluna on mahdollista. Tässä muutama syy miksi palveluna ostaminen on järkevää.

Helppous, helppous ja vielä kerran helppous

Kun työntekijöillä on ajanmukaiset ja toimivat laitteet, työt sujuvat tehokkaasti, eikä aikaa kulu tekniikan kanssa temppuiluun. Laitteiden hankkiminen palveluna on ihan yhtä helppoa kuin vaikkapa siivoojan tilaaminen: sopimus tehdään ainoastaan yrityksen sekä palveluntarjoajan välille ja kiinteään kuukausihintaan. Kun koko työporukan vehkeet uusitaan yhdellä kertaa, jokaisen ei tarvitse rampata erikseen ostoksilla.

Kun työntekijöillä on ajanmukaiset ja toimivat laitteet, työt sujuvat tehokkaasti, eikä aikaa kulu tekniikan kanssa temppuiluun.

Vanha kiertoon, itselle tuliterä

Kahden vuoden mittaisen sopimuskauden päättyessä koneet korvataan uusilla. Lisäksi vanha käyttökelpoinen laite viedään jälkimarkkinoille, jolloin se ilahduttaa myös seuraavaa käyttäjää. Näin laitteita voidaan vaihtaa säännöllisesti, ilman että vanhat kasaantuvat varastoihin pölyttymään. Paitsi että palvelu on ekologista se säästää myös tilaa. Tietoturvariski myös pienenee kun esimerkiksi tietokoneen käytöstä poistoon kuuluvan kovalevyjen tyhjentämisen voi ulkoistaa asiantuntijoille.

Juuri sellainen kuin sinä haluat

Työntekijän kannalta parasta palvelulaitemallissa on se, että voit valita käyttöösi juuri sen tietokoneen tai puhelimen, jonka itse haluat. Ihan parasta, kun ei tarvitse mennä massan mukana, vaan voi toteuttaa omaa persoonaansa tilaamalla PC:n, vaikka kaikki kollegat valitsisivatkin Macin. Lisäksi, jos työnantaja ei voi kustantaa unelmiesi laitetta, voitte hommata sen fifty-fifty: firma maksaa omaan kipurajaansa saakka ja omasta pussista loput.

Palveluna laitteen saa myös halvemmalla

Tarvitseeko tätä edes perustella enempää? Kun maksat käytöstä kiinteää kuukausimaksua, saat käyttöösi paremman laitteen ostohintaa halvemmalla. Lisäksi kun maksat palvelusta, et joudu sitomaan rahoja nopeasti vanheneviin laitteisiin.

Yritysten näkökulmasta kysymys on mielestäni siitä, mihin halutaan satsata. Toimivat laitteet sujuvoittavat työntekoa ja pitävät työntekijät tyytyväisinä, mutta kannattaako niihin silti sijoittaa omaisuuksia? Kun hankkii laitteet palveluina, ei tarvitse tehdä kompromisseja. ostamalla palveluna saat ajan tasalla olevat ja kullekin persoonalle parhaiten sopivat laitteet helposti sekä ekologisesti ja mikä parasta, säästät aikaa ja vaivaa.

Lue lisää palvelulaitteista