Office 365 Sairaalaklovnien toiminnan apuna

Vaikka ulospäin Sairaalaklovnien toiminta näyttääkin lähinnä pöhköilyltä, tarvitaan hassuttelun taustalle järjestäytynyttä toimintaa. Pitääkseen toimintansa ruodussa, Sairaalaklovnit ottivat Telialta avukseen Microsoftin Office 365 -toimistopaketin.

Kun lapsi sairastuu, saattaa koko perheen huomio kohdistua parantumiseen, ja normaali perhearki unohtua. Sairaalatakkien, lääkärintarkastusten ja ikävien toimenpiteiden täyttämässä maailmassa lapsenomaisuudelle ei jää tilaa. Sairaalaklovnit antavat pienille potilaille ja heidän perheilleen hetkeksi muuta ajateltavaa ja houkuttelevat esiin lasten luonnollisen halun leikkiä.

”Meidän mielestä kaikilla lapsilla tulisi olla oikeus hassutteluun ja iloon myös sairaalassa, ja siksi olemme alusta lähtien pyrkineet laajentamaan toimintaamme. Olemme vuosien varrella kasvaneet valtakunnalliseksi järjestöksi ja toimimme Suomen kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa. Vielä olisi varaa laajentaa enemmänkin. Kysyntää löytyy ja hassuttelun lisäksi sairaaloissa on pohdittu Sairaalaklovnien ottamista mukaan tiiviimmin itse hoitotiimiin. Olemmekin viime aikoina olleet mukana kehittämässä sairaaloihin uutta lapsilähtöisempää hoitomuotoa,” Aino Viertola, Sairaalaklovnien toiminnanjohtaja, kertoo.

Meidän mielestä kaikilla lapsilla tulisi olla oikeus hassutteluun ja iloon myös sairaalassa, ja siksi olemme alusta lähtien pyrkineet laajentamaan toimintaamme

Jotta klovnitoiminta ja sen kehittäminen ovat mahdollisia, tarvitaan toimivia prosesseja ja sujuvaa tietotekniikkaa. Sen vuoksi klovnitohtorien pitäessä iloista tunnelmaa yllä sairaaloissa, Sairaalaklovnien kolmen henkilön toimisto tekee taustatyötä klovnien konttorilla.

”Toimistollamme tehdään täysin klovnien luovasta työstä poikkeavia hommia  ̶  varainhankintaa, viestintää, budjetointia ja työvuorojen suunnittelua. Tämän kaiken hallintaan tarvitsemme toimistoomme toimivat työvälineet, ja siksi valitsimme käyttöömme tutun ja toimivan Office 365 -paketin”, Viertola selventää.

Office 365 on meille edullinen ja kätevä palvelu taustatöiden organisoimiseen. Myös käyttöapu on ollut meille hyödyllinen; jos meillä esimerkiksi tulee sähköpostien kanssa ongelmia, voimme luottaa siihen, että Telian ammattilaiset hoitavat sen kuntoon. Olemme olleet todella tyytyväisiä yhteistyöhön”, Viertola summaa hymyillen.