Kannattaako mobiililaitteet suojata?

F-Securen mukaan haittaohjelmien määrä on kasvanut vuosi vuodelta ja uusia haittaohjelmia syntyy jo yli 500 000 päivässä. Virukset ja haittaohjelmat leviävät nopeasti yrityksen sisäisiä ja ulkoisia kanavia pitkin, jo yksikin heikko lenkki firmassa voi aiheuttaa paljon vahinkoa.

Mobiililaitteiden käyttö työtehtävissä on yleistynyt, sähköpostit lähetetään puhelimella, firman laskuja maksetaan mobiilisovelluksen avulla ja yrityksen sisäiseen viestintään käytetään yhä useammin kolmannen osapuolen sovelluksia. Yrityksen tärkeät dokumentit ja tiedot ovat näin ollen mobiililaitteen tietoturvan varassa.

Mobiililaitteita suojataan vielä tänäkin päivänä harmittavan vähän ja usein ajatellaan, että riski saada haittaohjelma omaan laitteeseen on hyvin pieni. Mikään laite tai käyttöjärjestelmä ei kuitenkaan ole suojassa ja hyökkäys kohdistuu usein heikoimpiin lenkkeihin.

Yrityksissä tietoturvaa ei kuitenkaan kannata jättää yksittäisten työntekijöiden vastuulle. Laitteita kannattaa suojata ja hallinnoida keskitetysti, jolloin elintärkeät päivitykset ja suojausasetukset tulevat automaattisesti jokaisen työntekijän laitteeseen.

Hyvä tapa pysyä ajan tasalla tietoturvaan liittyvissä asioissa, on kuuntelemalla F-Securen podcasteja. Lisätietoa mobiililaitteiden suojaamisesta saat myös ottamalla meihin yhteyttä.

Tutustu F-Securen tuotteisiin