Mistä on ICT-ongelmat tehty?

Telian vastikään teettämän ICT-tutkimuksen mukaan jopa kolmasosassa yrityksistä ICT-asiat ovat jatkuva ongelma. Vaikka ICT:n toimivuuden yhteys menestykseen on yleisesti tiedossa, miksei sitä laiteta kuntoon jokaisella työpaikalla?

ICT:n rooli organisaatioiden menestykselle on kiistaton – myös työhyvinvoinnin vaikutukset yrityksen tuloksellisuuteen on tiedetty jo pitkään. Kuitenkin vasta hiljattain on huomattu, että näillä kahdella on yhteys. Mobiililaitteet ovat niin iso osa ihmisten elämää, että niiden toimivuus on sekä hyvinvoinnin että yrityksen liikevaihdon kannalta todella tärkeää. Telian tuore tutkimus kuitenkin osoittaa, etteivät ICT-asiat ole kaikilla työpaikoilla hallinnassa, mikä aiheuttaa ongelmia toisensa perään.

Negatiivinen ketjureaktio

Näkemyksemme mukaan ICT-ongelmat ovat monen tekijän summa, ja muodostuvat seuraavan ketjun kautta:

  1. Tutkimuksen mukaan niissä yrityksissä, joissa on eniten ICT-ongelmia, työntekijät eivät saa itse valita omia työlaitteitaan ja useat henkilökohtaisen työn mahdollistavat sovellukset puuttuvat.
  2. Organisaatioissa, joissa ei ole mahdollisuutta tehdä etätöitä, on muita useammin käytössä myös erilaisia rajoitteita laitteiden käyttöön liittyen, esimerkiksi koskien niiden käyttöä vapaa-ajalla.
  3. Koska etätyö on tutkitusti yksi merkittävistä työhyvinvointia luovista tekijöistä, laskee sen mahdollisuuden rajoittaminen myös työssä viihtyvyyttä.
  4. Koska työssään viihtyvät ihmiset tekevät työnsä paremmin, vaikuttaa hyvinvointi myös siis tuottavuuteen.
  5. Organisaatiossa, joissa on ICT-ongelmia, on myös tavallista useammin epävakaa liikevaihto ja aikomuksia vähentää henkilöstöä.

Tämä tapahtumasarja on erityisesti suurten ja jäykkien korporaatioiden haaste, jotka yrittävät säästää kaikissa mahdollisissa kustannuksissa. Pitkässä juoksussa ICT-asioiden laiminlyöminen aiheuttaa kuitenkin vain harmia organisaatoille, joten niihin kannattaa satsata. Seuraavaksi kerromme, miten se sujuu helpoiten.

Laitehallinta ICT-ongelmien ratkaisijana

Kaikki työhyvinvointia mahdollistavat tekijät, eli mahdollisuus etätyöhön, mahdollisuus valita omat laitteensa ja mahdollisuus käyttää laitteita myös vapaa-ajalla, ovat osa entistä henkilökohtaisempaa ja modernia tapaa tehdä töitä. Moderni työ vaatii kuitenkin myös modernia suojaa, ja usein laitehallinnan puuttuminen onkin suurten organisaatioiden kriittinen kompastuskivi.

Hyvin hoidettu ICT ja organisaation kannattavuus kulkevat käsi kädessä.

Olemme vahvasti sitä mieltä, että toimivalla laitehallinnalla voidaan välttää ICT-ongelmia työpaikalla. Koska nykyisessä henkilökohtaistuneessa työmaailmassa käyttäjät haluavat välittömän pääsyn yritystietoihin valitsemallaan laitteella, milloin ja missä tahansa, tarvitaan laitehallintaa enemmän kuin koskaan ennen. MobileIronin Enterprise Mobility Management, eli EMM, on tähän toimiva ratkaisu.

EMM-alusta suojaa yritystiedot, missä ikinä ne sitten sijaitsevatkaan, oli se sitten pilvessä, sovelluksissa, kännykässä, tietokoneen työpöydällä tai vaikka liikkeessä kaikkien näiden välillä. EMM pitää myös käyttäjän henkilökohtaisen datan erillään yritystiedoista, jolloin työasiat pysyvät turvassa ja vapaa-ajan tiedot sekä jäljet nettikäyttäytymisestä pysyvät piilossa.

Toisin kuin usein luullaan, laitehallinnassa ei ole kyse holhoamisesta. Vaikka käytössä olisikin täyden palvelun laitehallinta, MobileIron tai sen enempää pomosikaan ei siis näe yksityisiä viestejäsi tai pääse katselemaan mitä kuvia pinnasit Pinterest-kansioosi.

Laitehallintaan on monia eri muotoja ja tapoja, mutta kaikki ne tavalla tai toisella mahdollistavat työvälineiden käyttämisen työpaikan lisäksi sekä etätöissä että vapaa-ajalla. Yksinkertaistettuna laitehallinta siis helpottaa ihmisten elämää ja näin ollen sillä voidaan merkittävästi parantaa työhyvinvointia ja auttaa myös isot korporaatiot ulos negatiivisesta ICT-ketjusta.

Kiinnostuitko aiheesta? Osallistu webinaariin!

7.9 järjestettävässä webinaarissa MobileIronin Michael Hallberg syventyy mobiililaitehallinnan, pilvipalvelujen turvallisuuden sekä MobileIronin Threat Defense -ratkaisun saloihin.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.