Uusi vuosi, uusi minä

Lausahdus, jonka kaikki ovat varmasti joskus kuulleet tai sanoneet, ja joka on yleinen nimenomaan näin vuoden vaihtumisen aikoihin. Klisee mikä klisee, mutta ajatuksessa on myös totuutta. Pitämällä katseen kirkkaana kohti tulevaisuutta voi löytää kehityksen kohteita niin itsestään, kuin yrityselämästä. Siksi me Data-Infolla otammekin kuluneen sanonnan käyttöön uudelleenmuotoiltuna: ”uusi vuosi, uudet työskentelytavat.”

Meillä Data-Infolla on kolme arvoa, jotka ohjaavat toimintaamme: uskalla, välitä ja yksinkertaista. Nämä kolme arvoa liittyvät läheisesti henkilökohtaisen työn ajatukseen, sillä samat arvot ohjaavat toimintaamme myös yksityiselämässä. Me uskallamme vaatia ja kysyä kysymyksiä, me välitämme läheisistämme ja me etsimme aina tapoja joilla helpottaa askareitamme. Mielestäni samat arvot toimivat myös työelämässä.

Uskalla haastaa vanha

Jotta uusia työskentelytapoja voisi löytää, on uskallettava haastaa nykyisiä. Toki vanhat tavat on todettu aikanaan toimiviksi, mutta aina aika-ajoin on hyvä pohtia ovatko ne edelleen tarpeeksi tehokkaita ja vastaavatko ne nykyisiä vaatimuksia? Kuten Lauri Vuorensola (Nesteen Global IT Product Manager) totesi asiakastarinassamme, vapaus valita omat laitteensa lisää työntekijöiden tyytyväisyyttä työhönsä. Enää ei tarvitse ostaa vanhan tavan mukaan kaikille työntekijöille samoja laitteita, vaan ostamalla laitteet palveluna jokainen voi valita itselleen sopivan mallin.

Välitä läheisten hyvinvoinnista

Me välitämme asiakkaistamme ja heidän asiakkaistaan, koska ihmiset tekevät menestyvän yrityksen. Toimitusjohtajamme Kimmo Sulin kiteytti blogissaan pointin mielestäni hyvin – onnellinen työntekijä on tehokas työntekijä. Tämän takia pyrimmekin aina löytämään entistä henkilökohtaisempia tapoja tehdä töitä ja siten lisäämään asiakkaidemme ICT-hyvinvointia.

Yksinkertaista työntekotavat

Kuitenkaan kyse ei ole vain oikeiden työvälineiden tarjoamisesta, vaan myös palveluista, jotka ovat tämän päivän ja tulevaisuuden ykkösjuttu. Palvelut takaavat laitteiden helpon käytön, ja nimenomaan palveluiden kautta me Data-Infolla voimme auttaa yrityksiä löytämään uusia työskentelytapoja. Palveluiden kautta voimme esimerkiksi ohjata laitteiden loppukäyttäjiä ongelmatilanteissa, ja samalla vapauttaa yritysten IT-osastot kaikenlaisten pikkuvikojen ratkomisesta. Laitteiden ostaminen, käyttäminen ja kierrättäminen ei saa olla vaikeaa – sen pitää olla kivaa!

Uusia lähestymistapoja työntekoon on paljon, mutta yllämainitut kolme arvoa yhdistävät mielestäni kaiken olennaisen. Niille joille arvot ovat liian korkealentoisia, luettelen saman asian helppona to do -listana:

  • Osta laitteet palveluna, ja saat itsellesi entistä henkilökohtaisemman työvälineen sekä lisäksi tarvittavan laitetuen aina tarvittaessa. Myös IT-osastonne kiittää!
  • Ota portaalimme hyötykäyttöön. Kun aikaisemmin laitteita hallittiin Exceleillä, nyt kaikki hoituu helposti yhdessä paikassa. Unohda siis ylimääräinen taulukoiden pyörittely!
  • Keskitä koko yrityksesi laitteisto MDM-portaaliin (Mobile Device Management). Näin saat käyttöön laitehallintapalvelumme, joka sisältää muun muassa kattavan tietoturvan.

Näiden muutaman kohdan kautta on helppo luoda työntekoon ratkaisuja, jotka mukautuvat joustavasti yksilön sekä työn tarpeisiin ja sitä kautta parantavat työmukavuutta. Jos tämä blogiteksti herätti mielenkiintosi, ota meihin yhteyttä, niin puhutaan lisää ICT-hyvinvoinnin mahdollisuuksista, ja siitä miten voimme löytää teille uusia tapoja tehdä töitä.